20th feb2012

Barça en Messi demonstreren tegen Valencia!

by Kurt B

Barça heeft gisterenavond na een aantal mindere wedstrijden nog maar eens getoond dat zij de sterkste en best voetballende ploeg zijn ter wereld. Messi was man van de match met 4 goals!

Barça startte met volgende 11: Valdés, Montoya, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Iniesta, Cesc, Pedro, Alexis en Messi.

Valencia begon sterk aan de wedstrijd en kwam na 8 minuten al op voorsprong via Piatti. Hij devieerde de bal voorbij Valdés, die er niet echt goed uitzag in deze fase, op voorzet van Feghouli.

Daarna nam Barça de match volledig in handen en toonde het waarom zij de beste ploeg ter wereld zijn. Dankzij alweer een sterke Diego Alves in doel bij Valencia, werd de schade op zich nog beperkt. Na 21 minuten was de gelijkmaker daar al na mooie dribbel en voorzet van Pedro. De bal werd door verdediger Rami in de voeten van Messi verwerkt en die wist heel knap in de korte hoek te scoren! Slechts 7 minuten later was daar alweer Messi die er 2-1 van maakte. Via prachtige driehoekscombinaties kwam de bal bij Iniesta en die bracht de bal fabuleus in de richting van Abidal. Abidal kon voorzetten en daar was Messi die in 2x de bal in doel kon verwerken.

Voor de rust kwamen er nog enkele opgelegde kansen maar een goedkeepende Alves hield Valencia in de wedstrijd. Ook de lat bracht opluchting voor Valencia wanneer Cesc een spectaculaire omhaal probeerde. Dit had een wereldgoal geweest! 2-1 bij de rust!

Zoals in de laatste wedstrijden had Barça het weer even moeilijk om de wedstrijd echt te beslissen. Kans na kans maar de geruststellende 3-1 kwam er niet en dan viel plots bijna de gelijkmaker aan de overkant in de 66ste minuut. Valdés toonde zich sterker dan Feghouli en hield Valencia van de 2-2.

Maar een kwartier voor tijd bracht Messi dan toch de oververdiende 3-1 cijfers op het bord. Messi bediende Tello die op Alves stootte en Messi kon in de rebound de bal tussen verschillende verdedigers in doel schieten. Enkele minuten later kwam het orgelpunt van Messi. Messi ging alleen op Alves af en scoorde wondermooi met een lob de 4-1. In blessuretijd bracht de nog maar net ingevallen Xavi de 5-1 eindcijfers op het bord. Deze score was ver van overdreven want eigenlijk met alle kansen opgeteld, had Barça gemakkelijk met dubbele cijfers kunnen winnen.

Barça gaf zo het signaal aan Madrid dat ze tot de allerlaatste speeldag zullen vechten voor de titel! Madrid kan alvast beginnen bibberen!

2 Responses to “Barça en Messi demonstreren tegen Valencia!”

 • Mohand

  Ik heb de wedstrijd gisteren gezien op tv.Barça heeft goed gespeeld.
  Valencia mag haar doelman dankbaar zijn.
  Want het had evengoed 8-1 kunnen zijn.(tweemaal deklat)
  Het is goed dat ze ook in la liga blijven presteren.de titel is waarschijnlijk voor de witjes.
  Maar er is nog de Copa en de Champions leauge.
  Indien Barça de Champions leauge wint is het het eerste team dat het 2 maal namekaar doet.

 • Roy

  De titel is nog niet vliegen, het zal heel moeilijk worden maar real heeft nog enkele lastige verplaatsingen naar villareal, ossasuna, atletico, en heeft thuis nog espagnol en valencia, matche die je niet zomaar wint, en Barça moet vanaf nu gewoon alles winnen! Was er trouwens bij thuis tege valencia, schitterende match, alleen spijtig dat het niet helemaal uitverkocht was.