22nd Jan2012

Barça wint in Málaga!

by Kurt B

Barça heeft een moeilijke verplaatsing met brio weten af te sluiten! Het werd 1-4 in een wedstrijd waar Messi nog eens een hattrick maakte en Valdés zich alweer bewees een uitstekende keeper te zijn!

Barça startte met Xavi, Cesc en Puyol op de bank maar dit gaf eigenlijk geen probleem. Thiago en Mascherano vulden die posities goed in. Barça moest winnen om de titelstrijd levende te houden en begon meteen zijn dominante spel op te leggen aan Málaga met bijna 70% balbezit! Maar het was Málaga die de eerste kansen kreeg! Valdés redde 3 maal op rij opgelegde kansen voor Isco.

Dan vond Messi het welletjes! In de 32ste minuut kopte hij een gemeten voorzet van Adriano staalhard in de verste hoek. 0-1! Dit was ook de ruststand!

Na de rust werd het al snel 0-2 nadat Alexis op de rebound na 2 pogingen van Thiago de score kon verdubbelen. Málaga werd geen rust gegund en luttele minuten later stond het al 0-3! Messi scoorde fraai, in combinatie met Thiago, zijn 2de goal van de avond! De Messi-show was gestart! 

Messi scoorde bijna vanop vrije trap maar de bal belandde op de lat en met veel geluk werkte keeper Caballero de bal in corner. Wat later was de match helemaal gespeeld wanneer alweer Messi een weergaloze goal maakte. Hij kreeg de bal rond de middencirkel en begon aan een fabelachtige solo, die veel gelijkenis had met zijn goal tegen Getafe in de beker enkele jaren geleden. Hij schudde elke verdediger van zich af en plaatste de bal overhoeks naast Caballero in doel! De kers op de taart! 0-4!

In het slot van de wedstrijd wist Málaga dan toch nog een doelpuntje te scoren via Rondón! 1-4!

Het was een oververdiende overwinning voor Barça en ook de eerste maal dit seizoen dat ze op verplaatsing, behalve dan in Madrid, een wervelende prestatie neergezet hebben met een grote score.

Voor Messi was het zijn 20, 21 en 22ste goal van het seizoen en daarmee komt hij op kop in de Pichichi stand met 1 goal meer dan Ronaldo. Hiermee evenaart hij clublegende Cesar die ook 22x wist te scoren in een heenronde van de competitie.

 

One Response to “Barça wint in Málaga!”

  • Bart

    Christina heeft 2 penalty’s gescoord en staat terug bovenaan met 23 goals. Maar als je gaat kijken naar het aantal gescoorde penalty’s tussen de 2 word de ECHTE verhouding tussen de 2 pas goed duidelijk. Christina scoorde dit seizoen al 9 !!! penalty’s terwijl Messi er maar 2 scoorde ! De scheidsrechters blijven de vallende ziekte van de Madrip spelers belonen, toont nogmaals aan dat de bond in Bernabeu gezetelt is.